Yoghurt tulband

Gezond snoepen

Yoghurt tulband

60 min 60 min 50 min 50 min Makkelijk Makkelijk 12 portie 12 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

223 kcal 5 g eiwit 20 g koolhydraten 11 g vet

Ingrediënten

xylitol, witte yoghurt, vanille-extract, zonnebloemolie, speltmeel, bakpoeder, zout, Ei, plantaardige vet, volkoren tarwemeel

Bereidingswijze

Ten eerste verwarm de oven voor op 180°C, vet de tulbandvorm en bestuif de vorm vervolgens met tarwebloem.

Doe 2 eieren en xylitol in een kom en klop totdat het een soort mousse wordt. Meng de mousse samen met yoghurt, vanille extract en olie.

In een andere kom meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg ze vervolgens aan het eieren mengsel.

Vul de bakvorm met het beslag. Maak het glad en bak in de voorverwarmde oven voor 50 minuten op 180°C.

Laat de gebakken tulband even afkoelen en haal het gebak vervolgens uit de bakvorm door het omkeren van de vorm op een bord. Snij de tulband in 12 porties en serveer.

TIP