Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Wortelsoep

Soepen

Wortelsoep

53 min 53 min 43 min 43 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

Toevoegen aan favorieten

136 kcal 2 g eiwit 16 g koolhydraten 7 g vet

Ingrediënten

sjalot, knoflook, wortel, olijfolie, groentebouillon, rozemarijn, kokossuiker, zout, peper

Bereidingswijze

Hak de sjalotten en knoflook fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in rondjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.

Voeg de sjalotten en knoflook toe en fruit ongeveer 2 minuten op een matig vuur.

Voeg de gehakte wortelen toe en rooster nog 5-10 minuten op een matig vuur.

Giet de bouillon erover en kook op een laag vuur tot de wortelen zacht zijn (ongeveer 20-30 minuten).

Voeg tot slot zout, peper en rozemarijn toe.

Laat de soep afkoelen, blend en voeg kokossuiker toe indien nodig.

TIP

Serveer wortelsoep met verse kruiden en volkorenbrood.