Wortelhummus

Ontbijt en tussendoortjes

Wortelhummus

20 min 20 min 10 min 10 min Makkelijk Makkelijk 6 portie 6 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

163 kcal 7 g eiwit 25 g koolhydraten 4 g vet

Ingrediënten

olijfolie, knoflook, wortel, kikkererwt, karwij, zout, peper, citroen

Bereidingswijze

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan.

Voeg het geraspte of gehakte teentje knoflook toe en bak 1 minuut.

Voeg de wortelen en kikkererwten toe, komijn, en roerbak voor 5 minuten.

Giet 150 ml water erover en bak nog 5 minuten.

Als het water is opgenomen, zet de pot even opzij.

Doe de afgekoelde inhoud van de pot in een blender en mix tot een gladde massa.

Breng tot slot de hummus op smaak met zout, peper en citroensap.

TIP