Volkoren strudel

Gezond snoepen

Volkoren strudel

55 min 55 min 30 min 30 min Makkelijk Makkelijk 10 portie 10 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

321 kcal 7 g eiwit 31 g koolhydraten 17 g vet

Ingrediënten

speltmeel, havervlokken, kokosolie, witte yoghurt, Ei, appels, walnoten, rozijnen, kaneel, honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Meng het speltmeel, de havermout, gesmolten boter (of olie), yoghurt en eieren in een grote kom.

Bewerk het deeg en rol het uit tot twee dunne vellen.

Meng de geraspte appels, gehakte walnoten, rozijnen, kaneel en honing in een kom en strooi het mengsel over beide vellen deeg.

Wikkel het deeg in, vouw de randen onder de strudel naar beneden en bestrijk het geheel met het losgeklopte ei.

Bak de strudel in een voorverwarmde oven bij 165-175 °C voor 25-30 minuten.

TIP