Volkoren gescheurde omelet

Gezond snoepen

Volkoren gescheurde omelet

31 min 31 min 16 min 16 min Gemiddeld Gemiddeld 6 portie 6 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

441 kcal 17 g eiwit 39 g koolhydraten 23 g vet

Ingrediënten

Ei, sojamelk, speltmeel, boekweitmeel, kokosolie, kwark, honing, marmelade zonder suiker, zout

Bereidingswijze

Scheid het eiwit van de dooiers.

Mix de soorten bloem met zout, klop de dooiers met melk en voeg het daarna aan de bloemenmixtuur. Zet het deeg even opzij.

Klop de eiwitten stijf en voeg het geleidelijk aan het deeg toe.

Voeg er 50 g gesmolten kokosolie toe.

Verwarm de rest van de kokosolie in een pan. Schenk de helft van het deeg in de pan en wacht tot de onderkant gebakken is. Scheur het vervolgens met behulp van twee pollepels in meerdere stukken en bak ze dan ook van de andere kant.

Ga zo verder ook met de tweede helft van het deeg.

Serveer met marmelade en kwark met honing.

TIP