Volkoren broodjes - basisrecept

Salades en bijgerechten

Volkoren broodjes - basisrecept

130 min 130 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 12 stukken 12 stukken

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

191 kcal 7 g eiwit 31 g koolhydraten 5 g vet

Ingrediënten

water, sojamelk, rietsuiker, verse gist, speltmeel, olijfolie, pompoenzaadjes, zout

Bereidingswijze

Meng het water, de melk, de suiker en de gist in een kopje, zet die op een warme plaats en laat het zuurdesem rijzen.

Zeef het meel in een kom en meng het met de zuurdesem, zout en olie.

Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op een warme plaats gedurende 1 uur rijzen.

Zet ondertussen een bakplaat klaar en bekleed hem met bakpapier.

Vorm broodjes van het deeg (als het deeg te plakkerig is, bestrooi het dan met bloem) en leg ze op de bakplaat. Laat ze nog 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Als u wilt, kunt u de broodjes met water bestrijken en ze vlak voor het bakken met pompoenpitten bestrooien.

Plaats de bakplaat met broodjes in de oven en bak ze 25 minuten bij 220 °C.

TIP