Tofu frikadellen met rood rijst

Lunch en diner

Tofu frikadellen met rood rijst

95 min 95 min 75 min 75 min Gemiddeld Gemiddeld 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

518 kcal 19 g eiwit 43 g koolhydraten 29 g vet

Ingrediënten

rijst, rode paprika, olijfolie, Bosui, zout, tofoe, wortel, Ei, havervlokken, karwij, sesamzaadjes, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de rijst met koud water en doe het vervolgens in een pan met schoon water. De verhouding water en rijst is 2:1. Voeg een druppel olie en een snufje zout. Kook onder het deksel op een matig vuur voor ongeveer 40-50 minuten.

In de tussentijd rasp tofu en wortel en meng deze samen met ei, zout en peper.

Van het beslag maak kleine frikadellen (ca 6 stuks) en paneer ze vervolgens in de sesamzaadjes.

Leg de frikadellen samen met schone en gehalveerde paprika's op een bakplaat ingelegd met bakpapier.

Bak voor ca 12 minuten.

Snij daarna de paprika’s in blokjes, meng samen met de gekookte rijst en serveer met de frikadellen.

TIP