Toetje met cacao en hazelnoten

Ontbijt en tussendoortjes

Toetje met cacao en hazelnoten

40 min 40 min 10 min 10 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

365 kcal 20 g eiwit 17 g koolhydraten 23 g vet

Ingrediënten

hazelnoten, holandse kakao, honing, witte yoghurt, kwark

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pak een bakplaat, verspreid de hazelnoten erover en zet het in de oven. Rooster de noten voor 10 minuten bij 180 °C.

Laat de geroosterde noten afkoelen en wrijf ze daarna tussen uw handpalmen om de velletjes te verwijderen.

Begin met de cacaolaag: Zet de noten, cacao, 1 el honing, 50 ml yoghurt en 250 g kwark in de blender. Blend en verdeel het mengsel over kommen of potjes.

De lichte laag maak je door het mengen van 250 g kwark, 1 el honing en 50 ml yoghurt. Verdeel het over potjes als 2e laag.

Laat het toetje afkoelen in de koelkast en serveer.

Bewaar het maximaal 2-3 dagen in de koelkast.

TIP

Over elke portie kunt u ook chocolade raspen en vervolgens hazelnoten strooien.