Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Thaise risotto met kokosmelk en cashewnoten
Toevoegen aan favorieten

Thaise risotto met kokosmelk en cashewnoten

45 min 30 min Gemiddeld 4 portie

Italië met een vleugje Thailand? Niets is onmogelijk. Probeer onze Thaise risotto en geniet van de delicate en ongewoon zoete smaak die naar kokos ruikt. Het recept is puur vegetarisch en lactosevrij en je hoeft je geen zorgen te maken dat het dan zwaar aanvoelt in je maag.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

578 kcal 15g eiwit 31g koolhydraten 61g vet

Ingrediënten

basmatirijst, koolzaadolie, paprika, rode-paprika, zout, kokosmelk, spinazie, cashewnoten, limoen, chillipepers

Bereidingswijze

Giet 2,5keer zoveel water over de gespoelde rijst, voeg een snufje zout toe en kook op een laag vuur.

Rooster de cashewnoten in de oven - 10 minuten bij 180 °C.

Bak de in blokjes gesneden paprika en fijngehakte chilipeper in olie, voeg zout, kokosmelk en gekookte rijst toe, roer alles goed door elkaar.

Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte spinazie, geroosterde cashewnoten, limoensap en geraspte limoenschil toe en meng alles goed door elkaar.