Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Tempeh met wortel en boekweit

Lunch en diner

Tempeh met wortel en boekweit

46 min 46 min 16 min 16 min Makkelijk Makkelijk 1 portie 1 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

762 kcal 28 g eiwit 69 g koolhydraten 40 g vet

Ingrediënten

boekweit, olijfolie, sjalot, gerookte tempeh, wortel, karwij, zout, peper

Bereidingswijze

Schenk kokend water in de boekweit en zet even op zij (wacht totdat het water helemaal intrekt). Als u gebroken boekweit gebruikt, volg de bereidigsinstructies op de verpakking.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie op een pan en bak de in blokjes gesneden tempeh.

Voeg er geraspte wortel toe en bak voor 5 minuten.

Breng het mengsel op smaak met zout en peper en voeg er tenslotte de gekookte boekweit toe.

TIP