Spinaziesoep met spiegelei

Soepen

Spinaziesoep met spiegelei

45 min 45 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

169 kcal 7 g eiwit 22 g koolhydraten 6 g vet

Ingrediënten

olijfolie, Bosui, sjalot, spinazie, groentebouillon, knoflook, gedroogde marjolein, water, sojaroom, zout, peper

Bereidingswijze

Fruit de fijngesneden ui en sjalot in een eetlepel olijfolie in een pan.

Voeg de gewassen spinazieblaadjes toe en sauteer gedurende ongeveer 5 minuten.

Giet de bouillon erbij, dek af met een deksel en laat 10 minuten koken.

Zet na 10 minuten de soep opzij, pers er 3 teentjes knoflook in en mix met een staafmixer tot een gladde massa.

Breng de soep op smaak met zout en peper en verzacht met sojaroom. Serveer bijvoorbeeld met een spiegelei of gerookte zalm.

TIP