Soep van oesterzwam

Soepen

Soep van oesterzwam

45 min 45 min 35 min 35 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

133 kcal 4 g eiwit 11 g koolhydraten 8 g vet

Ingrediënten

oesterzwammen, sjalot, geklaarde boter, gedroogde paprikapoeder, karwij, groentebouillon, gedroogde marjolein, zout, peper

Bereidingswijze

Maak de oesterzwam schoon. Snij de sjalotten fijn.

In een kookpan verwarm de ghi (of de gewone geklaarde boter), voeg de gesneden sjalotten toe en fruit op een matig vuur totdat het zacht en glazig is (het zal ongeveer 3 minuten duren).

Voeg de gesneden oesterzwam in de kookpan toe en braad voor 5 minuten op een matig vuur.

Voeg de gemalen paprika en karwij in de kookpan toe en schenk er ook de groentebouillon in. Bedek de kookpan met een deksel en laat het voor 25 minuten op een matig vuur koken.

Breng de gekookte soep op smaak met zout, peper en gedroogde marjolein. Tenslotte garneer met een takje verse marjolein.

TIP