Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Scampi’s in zoete chilisaus met bulgur

Lunch en diner

Scampi’s in zoete chilisaus met bulgur

40 min 40 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

569 kcal 35 g eiwit 69 g koolhydraten 17 g vet

Ingrediënten

olijfolie, ui, knoflook, garnalen, gedroogde paprikapoeder, chilli, tomaten, honing, bulgur, groentebouillon

Bereidingswijze

Kook bulgur in ca 250 ml gezouten water voor 12 minuten en laat het daarna 10 minuten staan.

Verhit 2 lepels olijfolie in een pan, voeg er de fijngehakte ui en bak voor 3-4 minuten.

Voeg de gekneusde knoflook, scampi’s, paprika, chili, tomatenpuree en gesneden tomaten toe.

Roer goed en bak op een middelmatig vuur voor 5-7 minuten.

Schenk 200 ml groentebouillon of water in de pan, voeg honing toe en roer nog een keer.

Zet een deksel op de pan en laat het 10 minuten koken.

Verdeel de gekookte scampi’s in 2 porties en serveer met bulgur.