Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Salade met quinoa en scampi’s

Lunch en diner

Salade met quinoa en scampi’s

50 min 50 min 40 min 40 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

319 kcal 15 g eiwit 40 g koolhydraten 11 g vet

Ingrediënten

olijfolie, sjalot, knoflook, garnalen, cherrytomaten, courgette, quinoa, groentebouillon, zout, peper

Bereidingswijze

Op een middelhoog vuur verhit in een pan olijfolie en bak er ui (voor ongeveer 2 minuten).

Voeg knoflook toe en daarna ook de schone scampi’s. Bak voor volgende 5 minuten steeds op een middelhoog vuur.

Na afloop van de gegeven tijdsinstructies voeg er tomaten, courgette en quinoa toe en schenk bouillon in. Breng aan de kook en laat quinoa koken (bij middelhoog vuur zal het ongeveer 30 minuten duren). In het geval dat alle vochtigheid verdampt, voeg er nog water toe om te vermijden dat de quinoa zal aanbakken.

Tenslotte breng op smaak met zout en peper en serveer.

TIP

Voordat u de salade serveren gaat, kunt u het met verse basilicum versieren.