Salade met mungbonen en tahinidressing

Salades en bijgerechten

Salade met mungbonen en tahinidressing

40 min 40 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

651 kcal 24 g eiwit 61 g koolhydraten 30 g vet

Ingrediënten

gierst, rode linzen, rode paprika, sla bladeren, koriander, wijnazijn, olijfolie, zout, peper, witte yoghurt, tahini, karwij

Bereidingswijze

Kook de mungbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 15 minuten). Schil en ontpit ondertussen de avocado en snijd hem in plakjes. Maak de komkommer schoon en snijd hem in dunnere plakjes.

Maak de dressing door de tahini te mengen met de honing, umeboshi‑azijn en het citroensap. Verdeel de gekookte bonen over 2 kommen. Voeg aan elke kom avocado, komkommer en kikkererwten toe.

Bestrooi de inhoud van beide kommen met de pompoen pitten, giet de dressing erover en serveer.

TIP

Serveer de salade met volkorenbrood.