Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Rijstnoedels met kip

Lunch en diner

Rijstnoedels met kip

35 min 35 min 20 min 20 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

561 kcal 26 g eiwit 88 g koolhydraten 10 g vet

Ingrediënten

rijstnoedels, kippenvlees, sojasaus, rode paprika, wortel, sperziebonen, chillipepers, zonnebloemolie, koriander, sesamzaadjes

Bereidingswijze

Kook de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.

Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met de helft van de sojasaus in een kom.

Snijd de paprika's, wortels en sperziebonen in reepjes, de chilipepers in rondjes.

Verhit de olie in een wok of koekenpan met dikke bodem. Bak eerst de kip goudbruin op een matig vuur, voeg dan de groenten toe en sauteer nog 5 minuten tot de groenten gaar zijn.

Roer de gekookte rijstnoedels door het mengsel, giet de rest van de sojasaus erbij en verwarm kort.

Bestrooi het mengsel ten slotte met gehakte koriander, sesamzaad en chilipeper.