
Lunch en diner
Ragout met wortelgroente en wijnazijn
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
435 kcal 29 g eiwit 30 g koolhydraten 22 g vet
Ingrediënten
olijfolie, ui, wortel, knolselderij, blad peterselie, rundvlees, tomaten, rietsuiker, wijnazijn, water, rozemarijn, tijm, laurierblad, piment, champignons, zout, peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g witte ui (in blokjes snijden)
- 180 g wortel (schillen en in blokjes snijden)
- 100 g knolselder (schillen en in blokjes snijden)
- 150 g wortelpeterselie (schillen en in blokjes snijden)
- 500 g runder dikke lende (in blokjes snijden)
- 30 g tomatenpuree
- 1 eetlepels rietsuiker
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 750 ml runderbouillon
- 1 l water
- 2x een bosje vers rozmarijn (of 1 lepel gedroogd)
- 1 eetlepels verse tijm (fijnhakken)
- 2 stukken laurierblad
- 3 stukken korrels piment
- 200 g bruine champignons (in vieren snijden)
- 2 eetlepels verse platte peterselieloof (grof snijden)
- zout
- peper