Ragout met wortelgroente en wijnazijn

Lunch en diner

Ragout met wortelgroente en wijnazijn

170 min 170 min 160 min 160 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

435 kcal 29 g eiwit 30 g koolhydraten 22 g vet

Ingrediënten

olijfolie, ui, wortel, knolselderij, blad peterselie, rundvlees, tomaten, rietsuiker, wijnazijn, water, rozemarijn, tijm, laurierblad, piment, champignons, zout, peper

Bereidingswijze

Zet een grotere pan neer klaar, doe er olijfolie in en verhit deze op een middelhoog vuur.

Als de olie warm genoeg is, voeg er ui toe en bak steeds op een middelhoog vuur voor 5-7 minuten totdat de goudkleur krijgt.

Doe vervolgens wortel, knolselderij en peterselie in de pan en bak voor andere 8-10 minuten.

Daarna voeg het vlees, zout, peper, tomatenpuree, suiker en azijn toe en bak verder voor 5-7 minuten op een middelhoog vuur.

Als de groente gebakken is, schenk bouillon en water in de pan, voeg kruiden en specerijen toe.

Zet de pan onder het deksel en kook op een matig vuur 1,5-2 uur totdat het vlees zacht is.

Als het vlees zacht is, haal het uit de basis voor saus en met hulp van een hand blender mix alles goed glad (tenminste 3-4 minuten).

Doe het vlees daarna weer terug in de saus, breng op smaak met zout en peper en voeg champignons toe. Zet het deksel weer op de pan en kook voor andere 10-12 minuten op een middelhoog vuur.

De gekookte saus bestrooi met grof gehakte platte peterselie lof en serveer.

TIP

Serveer de ragout met zuurdesembrood of aardappelpuree.