Quesadilla

Lunch en diner

Quesadilla

28 min 28 min 18 min 18 min Makkelijk Makkelijk 2 stukken 2 stukken

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

379 kcal 28 g eiwit 39 g koolhydraten 12 g vet

Ingrediënten

tomaten, kippenvlees, tijm, olijfolie, volkoren tortillas, mozzarella, zout, peper, rode ui

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd hem in partjes. Hak de tomaat fijn.

Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Breng op smaak met zout en peper, voeg tijm toe en roer door.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en sauteer de kipfilets en uien ongeveer 7-10 minuten op een matig vuur. Voeg vervolgens de fijngesneden tomaat toe en zet de pan opzij.

Rasp of verkruimel mozzarella op de helft van de tortilla, voeg de kip, uien en tomatenmengsel toe en bedek met de tweede helft van de tortilla.

Bak in een schone koekenpan op een matig vuur voor 2 minuten van beide kanten. Doe hetzelfde ook met de tweede tortilla.

TIP

Serveer met zure room en een groentesalade.