Pompoenspread

Ontbijt en tussendoortjes

Pompoenspread

35 min 35 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

114 kcal 3 g eiwit 16 g koolhydraten 5 g vet

Ingrediënten

flespompoen, roomkaas, tijm, zout, peper

Bereidingswijze

Doe de gesneden pompoen in een pot, doe er water overheen totdat de pompoen overgedompeld is in het water.

Voeg er zout toe, zet een deksel op en breng aan de kook. Vervolgens verlaag het vuur naar matig en kook gedurende 20-25 minuten tot de pompoen gaar is.

Na de opgegeven tijd, giet het water af en verplaats de gekookte pompoen naar de mixer. Voeg er de roomkaas ook toe en mix tot het glad is.

Daarna voeg zout, peper en tijm aan de mixtuur toe en mix nog een keer.

Serveer de spread met een stuk volkorenbrood.

TIP