Pompoensoep met boekweit

Soepen

Pompoensoep met boekweit

50 min 50 min 30 min 30 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

184 kcal 6 g eiwit 11 g koolhydraten 13 g vet

Ingrediënten

olijfolie, wortel, hokakido pompoen, boekweit, groentebouillon, pompoenzaadjes, zout, peper

Bereidingswijze

Verhit 2 lepels olijfolie in een pot. Doe er wortel in en roerbak gedurende 2 minuten op een matig vuur. Voeg vervolgens pompoen toe en roerbak gedurende 10 minuten.

Aan de gebakken wortel en pompoen voeg boekweit toe en schenk er bouillon overheen. Breng aan de kook en kook gedurende 15 minuten op een matig vuur.

In de tussentijd rooster pompoenzaadjes zonder olie op een matig vuur.

Tenslotte breng de soep op smaak met zout en peper, versier met de pompoenzaadjes en serveer.

TIP

Voordat u de soep gaat serveren, kunt u het versieren met verse tuinkers.