Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Pompoenpuree met wortel
Toevoegen aan favorieten

Pompoenpuree met wortel

50 min 40 min Makkelijk 4 portie

De grijze herfst- en winterdagen verdienen vast en zeker iets meer kleur en dat kan makkelijk op het bord gedaan worden. Vermijd deze keer de een beetje kleurloze aardappelen en gebruik pompoen puree met wortel als het bijgerecht. Het is lekker vullend, gezond, u krijgt er warm van en glimlach op uw gezicht. Ook omdat uw lunch zo mooi om ernaar te kijken zal zijn. De bereiding is makkelijk, snel en de smaak...!

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

211 kcal 5g eiwit 8g koolhydraten 28g vet

Ingrediënten

aardappels, wortel, hokakido-pompoen, melk, geklaarde-boter, zout, peper

Bereidingswijze

Pel aardappelen, wortel en pompoen, maak deze vervolgens schoon en snij in kleinere stukken.

Doe het daarna in een pot met gezouten water en kook tot het gaar is (ca 40 minuten). Als het gekookt is, giet het water af.

Mix al de groente met 4-6 lepels lauwe melk (tot het de door u gewenste consistentie heeft) en boter en breng op smaak met zout en peper.

TIP

Serveer als een bijgerecht bij vlees.