Pasta met tonijn uit de oven

Lunch en diner

Pasta met tonijn uit de oven

66 min 66 min 56 min 56 min Makkelijk Makkelijk 5 portie 5 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

592 kcal 25 g eiwit 75 g koolhydraten 21 g vet

Ingrediënten

volkoren pasta, olijfolie, sjalot, knoflook, tomaten, korn, rozemarijn, tijm, water, tonijn, mozzarella, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een koekenpan de olijfolie op een matig vuur, voeg de fijngesnipperde sjalotjes toe en fruit ze 5 minuten.

Voeg de plakjes knofiook en de tomatenpuree aan de sjalotjes toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de maïs, tomaten, roze‐ marijn en tijm toe, giet er 100 ml water op en dek af met een deksel. Laat het geheel 15‑20 minuten koken op een matig vuur.

Roer tot slot de tonijn, de gekookte pasta en de gesneden mozzarella erdoor en schep het geheel over in een oven‐ schaal. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven en bak gedurende 15‑20 minuten. Verdeel de pasta over 5 borden en serveer.

TIP

Probeer een pittigere versie door gedroogde chilivlokkken toe te voegen. Bestrooi de pasta met gehakte peterselie.