Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Pannenkoekentaart

Gezond snoepen

Pannenkoekentaart

40 min 40 min 30 min 30 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

443 kcal 24 g eiwit 42 g koolhydraten 19 g vet

Ingrediënten

Ei, boekweitmeel, kaneel, holandse kakao, melk, honing, kwark, pure chocolade

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in een blender of met een garde in een grotere kom.

Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Klop de kwark en de honing in een kom en klop er langzaam de gesmolten chocolade door. Zet de crème voorlopig in de koelkast.

Neem het pannenkoekenbeslag en een kleine koekenpan met antiaanbaklaag. Houd de pan op middelhoog vuur en gebruik het beslag om de pannenkoeken te bakken. Ongeveer 1-2 minuten aan elke kant. De hoeveelheid beslag maakt ongeveer 12 pannenkoeken met een diameter van 12 cm.

Besmeer elke pannenkoek met een lepel van de crème. Eindig met de laatste pannenkoek en zet de taart dan voor minstens 10 minuten in de koelkast.