Olijvenbroodjes

Salades en bijgerechten

Olijvenbroodjes

30 min 30 min 15 min 15 min Makkelijk Makkelijk 5 portie 5 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

464 kcal 13 g eiwit 63 g koolhydraten 16 g vet

Ingrediënten

groene olijven, gedroogde tomaten, speltmeel, boekweitmeel, bakpoeder, oregano, olijfolie, witte yoghurt, zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Hak de olijven en gedroogde tomaten fijn en roer ze in een grote kom door met overige ingrediënten.

Maak een deeg en verdeel het in 8 gelijke stukken.

Bepoeder een bakmat en maak ca. 1 cm hoge platte broodjes van het verdeelde deeg.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de broodjes erop. Doe de bakplaat met de broodjes in de voorverwarmde oven en bak het voor ca. 15 minuten bij 190-200 °C.

*Boekweitmeel is rijk aan kalium, calcium, ijzer en zink. Het is geschikt bij het detoxen van het lichaam en het helpt bij maagzweer.

TIP

Serveer de broodjes bijvoorbeeld met hummus die u hier op de website ook kunt vinden.