Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Mengsel met zoete aardappelen
Toevoegen aan favorieten

Mengsel met zoete aardappelen

27 min 17 min Makkelijk 2 portie

Recepten voor zoete aardappelen schieten als paddenstoelen uit de grond en wij willen niet achterblijven. Wij hebben een mengsel samengesteld dat je met plezier als lunch en avondmaal zal eten, omdat het je perfect en lang zal vullen, en bovendien met alle kleuren speelt. Wij raden aan er volkorenbrood bij te eten voor een meer vullend gevoel.

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

452 kcal 16g eiwit 16g koolhydraten 63g vet

Ingrediënten

zoete-aardappels, rode-paprika, tomaten, ui, olijfolie, rundvlees, spinazie, zout, peper

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen, maak ze schoon en snijd ze in kleinere blokjes samen met de paprika en tomaat.

Pel de uien en snijd ze in partjes.

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de zoete aardappelen op een matig vuur voor ongeveer 12 minuten.

Voeg de tomaat, ui en paprika toe en sauteer voor 3 minuten.

Voeg de reepjes gedroogde ham toe en bak nog 2 minuten.

Voeg de spinazie toe, zet het vuur uit en laat het net verwelken en opwarmen.

Breng op smaak met zout en peper en serveer.