Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Melkrijst met kardemom

Ontbijt en tussendoortjes

Melkrijst met kardemom

20 min 20 min 15 min 15 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

398 kcal 10 g eiwit 53 g koolhydraten 15 g vet

Ingrediënten

amandelmelk, volkoren rijst, kardemom, vanille stokje, amandels, honing, kaneel

Bereidingswijze

Schenk melk in een pot en voeg er rijst toe. Breng aan de kook en onder constant roeren kook de rijst al dente (ongeveer 13 minuten op een middelgroot vuur).

Voeg kardemom, zaadjes van een vanillepeul toe en kook even (voor ongeveer 1 minuut op een middelgroot vuur).

Tenslotte voeg gehakte amandelen met honing toe, roer en zet even op zij.

Verdeel de rijst in 4 kommen of mokken en serveer bestrooid met kaneel.

TIP