Linzen met kruiden

Lunch en diner

Linzen met kruiden

40 min 40 min 35 min 35 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

526 kcal 25 g eiwit 68 g koolhydraten 15 g vet

Ingrediënten

bruine linzen, olijfolie, sjalot, wortel, knoflook, koriander, tijm, komijn, daslook, Bosui, blad peterselie, zout, peper

Bereidingswijze

Kook de linzen in gezouten water voor ca 20 minuten.

Giet de linzen af en zet vervolgens even opzij.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesneden sjalotten samen met de gekneusde knoflook en kruiden.

Na een tijdje voeg de gepelde en in blokjes gesneden wortel toe en braad voor 10 minuten.

Ten slotte voeg de linzen en verse peterselie toe.

Breng op smaak met zout en peper en serveer liefst met een stuk volkorenbrood.

TIP