Kipschnitzel met pindakaas en salade

Lunch en diner

Kipschnitzel met pindakaas en salade

55 min 55 min 35 min 35 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

490 kcal 48 g eiwit 29 g koolhydraten 21 g vet

Ingrediënten

kippenvlees, pindakaas, knoflook, karwij, gerookte paprikapoeder, Ei, zout, rode biet, ijsbergsla, sla bladeren, citroen, honing, sojasaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de pindakaas, geplette knoflook, kruiden, het ei en zout in een kom.

Smeer beide kipfilets in met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak bij 180°C voor ca. 25-35 minuten.

Bereid de salade voordat de schnitzels worden gebakken. Snijd de rode biet in partjes, scheur de slabladeren in grotere stukken en verdeel beide over twee borden.

Maak de dressing door citroensap, geraspte citroenschil, honing en sojasaus door elkaar te roeren. Sprenkel de dressing gelijkmatig over de voorbereide bieten en salades.

Neem de schnitzels uit de oven, controleer of ze goed doorbakken zijn en verdeel ze over beide borden en serveer.

TIP