Kip met doperwtenpuree met munt

Lunch en diner

Kip met doperwtenpuree met munt

30 min 30 min 15 min 15 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

245 kcal 36 g eiwit 18 g koolhydraten 4 g vet

Ingrediënten

kippenvlees, zonnebloemolie, doperwten, melk, munt, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de kipfilets schoon, zout en peper ze aan beide kanten. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan, voeg de kipfilets toe en bak ze 3 minuten aan elke kant. Zet de koekenpan met vlees in een voorverwarmde oven op 170-180 °C en braad het vlees 10 minuten.

Doe de doperwten en de muntblaadjes in een grote pan en giet er 500 ml gezouten water over. Breng het aan de kook en laat het maximaal 5 minuten koken.

Giet de doperwten af en blend ze samen met de munt tot een puree, voeg geleidelijk de lauwe melk toe. Breng de erwtenpuree op smaak met zout en peper.

Snijd de ham in reepjes en bak ze 2-3 minuten in een droge koekenpan.

Schep een deel van de puree in een serveerschaal, voeg de in plakjes gesneden kipfilet toe en garneer met geroosterde ham of verse erwtenpeulen.

TIP