
Lunch en diner
Kip ‘Chinees’
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
389 kcal 35 g eiwit 23 g koolhydraten 17 g vet
Ingrediënten
kippenvlees, Ei, maïszetmeel, currypoeder, olijfolie, ui, rode paprika, paprika, chillipepers, tomaten, sojasaus, water, pindas, koriander, sesamzaadjes, zout, peper
- 500 g kipfilet
- 1x eieren klasse M
- 2 eetlepels maïszetmeel
- 1 eetlepels currypoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g witte ui
- 200 g rode paprika
- 200 g gele paprika
- 1x chillipepers (kan door ½ theelepel chillipoeder vervangen worden)
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 4 eetlepels sojasaus zonder toegevoegde zout
- 250 ml water
- 40 g ongezouten ongeroosterde noten
- 10 g verse koriander
- 1 eetlepels gepelde witte sesam (kan weggelaten worden)
- zout
- peper