Kikkererwtensaus met quinoa

Lunch en diner

Kikkererwtensaus met quinoa

34 min 34 min 32 min 32 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

420 kcal 16 g eiwit 60 g koolhydraten 13 g vet

Ingrediënten

quinoa, olijfolie, Bosui, tomaten, knoflook, water, kikkererwt, gedroogde paprikapoeder, zout, peper

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie, voeg de fijngehakte bosuitjes toe en fruit op een matig vuur gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, knofiook en toma‐ ten toe en giet er 100 ml water op. Dek af met een deksel en laat 5‑10 minuten sudderen op een matig vuur.

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe aan de koekenpan, samen met twee theelepels pikante paprikapoeder. Roer goed door en laat nog 5 minuten koken. Breng het mengsel op smaak met zout en peper, verdeel het over 4 borden en serveer met de quinoa.

TIP

Je kunt nog erwten, maïs of andere groenten naar smaak aan de saus toevoegen.