Voedingswaarden per 1 portie/stuk
2180 kcal
46g eiwit
176g koolhydraten
99g vet
Ingrediënten
hazelnoten, holandse-kakao, honing, amandelmelk, zout, kokosolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de noten erover en rooster ze ca. 10 minuten in de oven.
Haal de noten uit de oven en verwijder de velletjes (je kunt de noten het best in een theedoek wikkelen en vervolgens kneden om de velletjes los te maken). Doe de ontvelde noten in een blender en blend ze tot een pasta.
Voeg de cacaopoeder, honing, olie en zout toe aan de blender en blend opnieuw. Voeg ten slotte geleidelijk de melk toe en mix tot een gladde massa. Bewaar de hazelnootcrème in een afsluitbare glazen pot. In de koelkast is de crème ongeveer 3 weken houdbaar.
TIP
Je kunt de crème gebruiken als vulling voor pannenkoeken of zo eten met wat vers fruit.