Hazelnoot brownies

Gezond snoepen

Hazelnoot brownies

50 min 50 min 30 min 30 min Gemiddeld Gemiddeld 20 portie 20 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

141 kcal 4 g eiwit 12 g koolhydraten 8 g vet

Ingrediënten

tahini, melk, mix noten, vanille-extract, honing, bakpoeder, speltmeel, pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet een bakvorm klaar (ca. 20 cm × 20 cm) en bekleed het met bakpapier.

Smelt de pure chocolade au bain-marie* en zet het even apart. Meng ondertussen de tahini sesampasta met de melk.

Roer dan de chocolade, noten, vanille-extract en honing erdoor. Werk voorzichtig door en begin met het toevoegen van de andere losse ingrediënten.

Giet het beslag in de vorm en bak voor 20-25 minuten bij 180 °C.

* Voor bain-marie heeft u 2 pannen van verschillende grootte nodig die in elkaar passen, maar waarbij de bodem van een kleinere pan de bodem van een grotere pan niet raakt – u kunt ook een pan en een kom (het beste glazen of roestvrijstalen) gebruiken waarin u de chocolade zult smelten. Doe een beetje water in de pan en breng het aan de kook. Zet dan het vuur laag en plaats de kom met de ingrediënten voorzichtig erop - de bodem van de kom mag het water niet aanraken. Laat de chocolade op deze manier smelten boven de hete stoom en roer het de hele tijd door.

TIP

Je kan de brownies voor het serveren besprenkelen met honing.