Groentesoep met couscous

Soepen

Groentesoep met couscous

40 min 40 min 20 min 20 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

230 kcal 6 g eiwit 33 g koolhydraten 8 g vet

Ingrediënten

sjalot, wortel, knolselderij, olijfolie, knoflook, groentebouillon, broccoli, bloemkool, couscous, blad peterselie, bieslook, zout, peper

Bereidingswijze

Snipper de sjalotten fijn, schrap de wortelen en snijd ze in plakjes en rasp de selderij grof. Verhit in een pan de olijfolie, voeg de sjalotten toe en fruit ze gedurende 2 minuten op een matig vuur. Voeg 3 teentjes knofiook toe aan de sjalotten en bak nog 2 minuten.

Voeg de wortelen en selderij toe en bak nog 10 minuten. Giet 1,5 liter groentebouillon op het mengsel, voeg de broccoli toe samen met de bloemkool en de couscous en kook nog 5 minuten door. Breng het mengsel ten slotte op smaak met zout, peper en peterselie.

Verdeel de soep over 4 borden en serveer met verse bieslook.

TIP

In plaats van couscous kun je volkorenpasta aan de soep toevoegen.