Groentebouillon - basis recept

Soepen

Groentebouillon - basis recept

130 min 130 min 120 min 120 min Makkelijk Makkelijk 1 portie 1 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

474 kcal 12 g eiwit 61 g koolhydraten 20 g vet

Ingrediënten

boter, knolselderij, wortel, blad peterselie, ui, prei, water, laurierblad, zout, peper

Bereidingswijze

Pel knolselderij, wortel en peterselie en snij ze allemaal in stukjes die groot ongeveer als uw duim zijn.

Pel vervolgens de ui en maak de prei schoon. Snij ze allebei in stukken groot net als de wortelgroente.

Verhit 2 eetlepels boter in een grotere kookpan, doe de gesneden groente erin, roer en fruit voor ongeveer 4 minuten.

In de bouillon kunt u ook alle andere groente soorten toevoegen die u thuis hebt liggen.

De basis van de bouillon zou echter de wortelgroente moeten zijn, d.w.z. Wortel, knolselderij en peterselie. Van dit recept maakt u ongeveer een 1,5 liter bouillon.

TIP