Granola met noten

Ontbijt en tussendoortjes

Granola met noten

45 min 45 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 16 portie 16 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

255 kcal 6 g eiwit 30 g koolhydraten 12 g vet

Ingrediënten

boekweit vlokken, hazelnoten, cashewnoten, walnoten, kaneel, chiazaad, geraspte kokos, rijstsiroop, kokosolie, zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C. Zet een bakplaat neer klaar en leg er een vel bakpapier op.

Meng vlokken, noten, zout, kaneel, chiazaadjes en kokos samen in een grotere kom.

In een kleinere kom of een mok klop siroop en honing samen. Doe dit mengsel in de kom met vlokken en meng het goed met uw handen.

Verspreid het mengsel op de bakplaat, doe het in de oven en bak voor 25 minuten op 170 °C. Ongeveer in de helft van het bakproces meng goed het mengsel op de bakplaat.

Laat de gebakken granola afkoelen op de bakplaat en bewaar in een afsluitbare doos op een koele plaats. Zo blijft granola ca 2 maanden goed.

TIP

Granola smaakt heerlijk met verse bosbessen en zelfgemaakte havermelk.