Gezonde kwarktaart

Gezond snoepen

Gezonde kwarktaart

70 min 70 min 45 min 45 min Makkelijk Makkelijk 8 portie 8 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

184 kcal 12 g eiwit 19 g koolhydraten 7 g vet

Ingrediënten

Ei, honing, banaan, kwark, citroen, vanille pudding poeder, witte yoghurt, bosfruit

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Meng de eieren met honing, banaan en kwark.

Voeg geleidelijk alle andere ingrediënten toe aan het mengsel.

Pak een springvorm met een diameter van 25 cm en giet het beslag erin. Als u wilt, kunt u het deeg nu met fruit versieren.

Plaats de springvorm met het deeg in de oven en bak het voor ca. 20 minuten bij 170 °C.

Verlaag na die tijd de temperatuur tot 150 °C en laat nog 20-25 minuten bakken. Laat de gebakken taart afkoelen.

Als u het deeg niet vóór het bakken met fruit hebt versierd, kunt u het afgekoelde taart ermee versieren. Bewaar de taart maximaal 3-4 dagen in de koelkast.

TIP