Gerookte tofuballetjes

Lunch en diner

Gerookte tofuballetjes

50 min 50 min 25 min 25 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

333 kcal 21 g eiwit 18 g koolhydraten 20 g vet

Ingrediënten

tofoe, wortel, Ei, havervlokken, olijfolie, tomaten, chilli, prei, zout, peper

Bereidingswijze

Rasp de tofu en wortels fijn in een grotere kom.

Voeg de eieren, havermout, zout en peper toe en kneed alles tot een deeg. Als het mengsel niet kleverig genoeg is, voeg dan nog een ei toe.

Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten en vorm er dan ballen van met een diameter van ongeveer 4 cm.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes op een matig vuur ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe en laat het mengsel op een matig vuur ongeveer 5 minuten sudderen.

Breng op smaak met zout en peper en voeg chilipoeder toe. Garneer met prei en serveer.

TIP

Serveer met jasmijnrijst.