Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Gebakken pasta met ricotta

Lunch en diner

Gebakken pasta met ricotta

65 min 65 min 50 min 50 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

Toevoegen aan favorieten

574 kcal 28 g eiwit 65 g koolhydraten 23 g vet

Ingrediënten

volkoren pasta, mozzarella, Ricotta, olijfolie, tomaten, ui, knoflook, tijm, rozemarijn, basilicum, zout, peper

Bereidingswijze

Vul een pan met water, breng het aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de fijngesneden ui toe en bak ongeveer 5 minuten op een matig vuur.

Voeg de gesneden teentjes knoflook toe aan de koekenpan en laat ze 2 minuten intrekken.

Giet de gesneden tomaten erbij, voeg de tijm en rozemarijn toe, zout en peper en laat het 10 minuten sudderen.

Verwarm intussen de oven voor op 180°C, pak een ovenschaal met een diameter van 25 cm voor en snijd beide stukken mozzarella in grotere stukken.

Meng het tomatenmengsel met de gekookte pasta, ricotta en 1 gesneden mozzarella.

Zet het pastamengsel in een ovenschaal en leg de rest van mozzarella erop.

Zet de schaal in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten op 180°C. Garneer de gebakken pasta met verse basilicumblaadjes en serveer.