Gebakken aardappelen met champignons

Lunch en diner

Gebakken aardappelen met champignons

60 min 60 min 50 min 50 min Gemiddeld Gemiddeld 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

385 kcal 14 g eiwit 43 g koolhydraten 18 g vet

Ingrediënten

aardappels, wortel, champignons, olijfolie, Ricotta, sojamelk, knoflook, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze samen met de schoongemaakte cham‐ pignons in dunne plakjes. Verhit in een pan een theelepel olijf‐ olie, voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Doe ze in een schaaltje en zet ze opzij.

Voeg de ricotta, sojamelk, zout en peper toe aan de pan. Voeg dan de gesneden aardappelen, wortelen en geplette knofiook toe en meng alles goed door elkaar. Doe het aard‐ appelmengsel in een ovenschaal en bak het gedurende onge‐ veer 45 minuten.

TIP

Strooi voor het serveren verse, gehakte peterselie over de gebakken aardappelen.