Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Garnalen risotto

Lunch en diner

Garnalen risotto

65 min 65 min 60 min 60 min Gemiddeld Gemiddeld 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

430 kcal 21 g eiwit 47 g koolhydraten 16 g vet

Ingrediënten

olijfolie, sjalot, rijst, groentebouillon, tijm, rozemarijn, knoflook, blad peterselie, garnalen, citroen, zout, peper

Bereidingswijze

Verhit 2 lepels olijfolie in een koekenpan en op een matig vuur fruit de sjalot.

Voeg rijst toe en fruit het steeds op een matig vuur totdat het glazig is. Voeg vervolgens geleidelijk met opscheplepel bouillon toe. Wanneer de rijst absorbeert een deel van de bouillon, voeg nog wat bouillon toe. Ga zo door totdat de rijst gaar is (als de bouillon op is, kunt u ook water gebruiken).

Voeg tijm, rozemarijn, zout, peper en peterselie lof in de rijst toe.

Op een andere koekenpan verhit de rest (2 el) van de olijfolie. Voeg knoflook en garnalen toe en bak 5 minuten op een matig vuur.

Nadat u de garnalen in de koekenpan hebt gedaan, bedruppel ze met citroensap.

Verdeel de risotto in vier porties en serveer.

TIP

Voor het serveren kunt u de risotto garneren met een takje verse dille.