Garnalen met tomaat

Lunch en diner

Garnalen met tomaat

35 min 35 min 30 min 30 min Gemiddeld Gemiddeld 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

350 kcal 17 g eiwit 51 g koolhydraten 9 g vet

Ingrediënten

rijst, olijfolie, ui, knoflook, garnalen, tomaten, water, basilicum, rucola, zout, peper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie, voeg de fijngesnipperde ui toe en fruit deze ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg de plakjes knofiook en gepelde garnalen toe en sauteer nog 5 minuten.

Voeg de tomatenblokjes toe, giet er 100 ml water op en laat 10 minuten op een matig vuur sudderen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Bestrooi het mengsel met de verse basilicum en rucola, verdeel over 4 borden en serveer met rijst.

TIP

Voor een romige variant van het gerecht kun je in plaats van tomaten ook sojaroom gebruiken om de uien af te werken.