Eiersalade met kurkuma

Ontbijt en tussendoortjes

Eiersalade met kurkuma

15 min 15 min 10 min 10 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

298 kcal 31 g eiwit 6 g koolhydraten 17 g vet

Ingrediënten

Ei, Griekse yoghurt, kurkumapoeder, zout, peper

Bereidingswijze

Pel de hardgekookte eieren, snijd ze in blokjes en meng ze in een kom met de yoghurt en kurkuma. Breng op smaak met zout en peper.

Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast en serveer.

*Omdat bij de bereiding van Griekse yoghurt de wei eruit wordt gezeefd, heeft het dezelfde consistentie als kwark. Het bevat veel levende micro‑organismen die de darmfiora in balans houden.

TIP

Probeer in plaats van yoghurt bijvoorbeeld zelfgemaakte roomkaas.