Couscous met kalkoen en roomsaus

Lunch en diner

Couscous met kalkoen en roomsaus

33 min 33 min 18 min 18 min Makkelijk Makkelijk 3 portie 3 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

593 kcal 39 g eiwit 53 g koolhydraten 22 g vet

Ingrediënten

couscous, broccoli, ui, kalkoenvlees, olijfolie, tijm, knoflook, sojaroom, zout, peper

Bereidingswijze

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Was, maak schoon en verdeel de broccoli in roosjes.

Doe genoeg water in een pan, breng aan de kook, voeg de broccoli toe en kook ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Giet vervolgens het water af en zet de broccoli opzij.

Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd het kalkoenvlees in kleinere stukken.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui ongeveer 2 minuten op een matig vuur.

Voeg het gesneden vlees, de tijm, zout en peper toe en braad nog 7 minuten. Voeg één minuut voor het einde de geperste knoflook toe en laat hem geuren en zachtjes roosteren.

Giet de sojaroom erbij, voeg de voorgekookte broccoli toe en verwarm het mengsel nog 3 minuten.

Aan het eind kunt u alles op smaak brengen met zout en peper.

TIP