Couscous met geroosterde groenten en Provençaalse kruiden

Lunch en diner

Couscous met geroosterde groenten en Provençaalse kruiden

35 min 35 min 20 min 20 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

182 kcal 5 g eiwit 21 g koolhydraten 8 g vet

Ingrediënten

water, aubergine, courgette, couscous, rode paprika, sjalot, knoflook, olijfolie, Provençaalse kruiden, zout, peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C en zet een kleine ovenschaal (20 cm × 30 cm) klaar.

Doe de couscous in een kom, giet er kokend water of bouillon over en zet de kom opzij.

Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika’s in reepjes. Snijd de sjalotten fijn en pers de knoflook.

Meng in de voorbereide ovenschaal de groenten, knoflook en sjalotten met olijfolie, Provençaalse kruiden en een snufje zout en peper.

Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven en bak de groenten voor 20-25 minuten bij 180-190 °C.

Meng de geroosterde groenten met de bereide couscous en serveer.

TIP

Serveer couscous met geroosterde groenten op zichzelf of als bijgerecht met vlees of tofu. U kunt de groenten ook roosteren op een buitengrill of een elektrische grill.