Gezonde Eters wordt Mandimu 🩵

Courgettepannenkoeken

Lunch en diner

Courgettepannenkoeken

32 min 32 min 12 min 12 min Makkelijk Makkelijk 4 portie 4 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

455 kcal 14 g eiwit 54 g koolhydraten 21 g vet

Ingrediënten

courgette, havervlokken, Ei, knoflook, gedroogde marjolein, nootmuscaat, geklaarde boter, zout, peper

Bereidingswijze

Was de courgettes, rasp ze, breng ze op smaak met zout en breng ze over naar een zeef boven een kom. Laat de geraspte courgette 10‑15 minuten staan om het overtollige vocht te laten uitlekken en knijp de courgette voorzichtig uit, gewoon met je handen of in een schone theedoek.

Meng de courgette met de havermout en de eieren. Voeg de uitgeperste knofiook aan het mengsel toe en breng op smaak met marjolein, nootmuskaat, zout en peper.

Smelt in een koekenpan de geklaarde boter. Vorm pannenkoeken van het beslag en bak ze gedurende 3 minuten aan elke kant op een matig vuur. Verdeel de courgettepannenkoeken over 4 borden en serveer.

*Geklaarde boter of ghee is een van de traditionele boterbereidingen in India. De boter wordt gekookt en ontdaan van zijn eiwitten, waardoor hij langer houdbaar is en beter bestand is tegen hogere temperaturen.

TIP

Als je het gerecht lichter wilt maken, kun je de pannenkoekjes ook ongeveer 25 minuten op bakpapier in een voor‐ verwarmde oven op 170‑180°C bakken.