Citroen-gember taart

Kerst

Citroen-gember taart

65 min 65 min 40 min 40 min Makkelijk Makkelijk 12 portie 12 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

208 kcal 6 g eiwit 20 g koolhydraten 10 g vet

Ingrediënten

speltmeel, bakpoeder, Baksoda, gember, Ei, citroensap, citroen, kokosolie, honing, melk, zout

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 175°C.

Zeef meel samen met de bakpoeder en soda in een grotere kom.

Voeg gedroogde gember toe.

Scheid het eiwit van het eigeel en klop de eigelen samen met citroensap, kokosolie, honing en melk.

De eiwitten klop samen met een snufje zout totdat ervan stijf sneeuw wordt en voeg het vervolgens geleidelijk aan het eigeelbeslag.

Voeg het vervolgens allemaal aan de droge ingrediënten.

Verplaats het deeg naar de bakvorm die ingelegd is met bakpapier.

Bak in een voorverwarmde oven op 165-175°C voor 40 minuten.

TIP