Bulgursalade met aubergine en gedroogde tomaten

Salades en bijgerechten

Bulgursalade met aubergine en gedroogde tomaten

30 min 30 min 15 min 15 min Makkelijk Makkelijk 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

446 kcal 14 g eiwit 62 g koolhydraten 16 g vet

Ingrediënten

bulgur, water, aubergine, olijfolie, gedroogde tomaten, cherrytomaten, blad peterselie, rucola, zout, peper

Bereidingswijze

Giet de bulgur over met heet water, voeg er een klein lepel zout toe en kook op een matig vuur voor 10 minuten. Laat het vervolgens 5 minuten onder het deksel even zwellen. Pluis daarna de rijst met een vork en laat afkoelen.

Snij aubergine in blokjes.

Verhit de olijfolie en rooster de gesneden aubergine op een matig vuur. Voeg het vervolgens aan het bulgur toe.

Snij de gedroogde en cherrytomaten in blokjes en hak de peterselie lof fijn. Meng het allemaal goed samen met rucola en de gekookte bulgur.

Breng de salade op smaak met zout en peper, voeg eventueel olijfolie toe.

Serveer de salade warm of u kunt het ook in de koelkast laten afkoelen en pas daarna serveren.

TIP

U kunt de salade met enkele zwarte olijven en bladeren verse peterselie versieren.