Bulgur met paddenstoelen

Lunch en diner

Bulgur met paddenstoelen

35 min 35 min 20 min 20 min Gemiddeld Gemiddeld 2 portie 2 portie

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

521 kcal 15 g eiwit 79 g koolhydraten 17 g vet

Ingrediënten

olijfolie, ui, knoflook, bulgur, paddenstoelen, laurierblad, karwij, groentebouillon, gedroogde marjolein, balsamicoazijn, zout, peper

Bereidingswijze

Verhit 2 lepel olijfolie in een pan. Voeg ui toe en fruit voor 1 minuut op een matig vuur.

Voeg gesneden knoflook toe en laat de geur even opkomen (ca ½ minuut).

Was bulgur en doe het vervolgens in een pot samen met gedroogde paddenstoelen (ook met water), laurierblad, karwij, zout en peper. Voeg nog bouillon toe en zet het deksel op de pot. Laat het voor ongeveer 20 minuten koken en roer af en toe alles goed samen.

Tenslotte breng de mix op smaak met marjolein en balsamico azijn. Verdeel de bulgur met paddenstoelen in 2 porties en serveer.

TIP