Brownie wafels

Ontbijt en tussendoortjes

Brownie wafels

18 min 18 min 12 min 12 min Gemiddeld Gemiddeld 6 stukken 6 stukken

Voedingswaarden per 1 portie/stuk

205 kcal 10 g eiwit 22 g koolhydraten 9 g vet

Ingrediënten

Ei, sojamelk, roggemeel, holandse kakao, chiazaad, bakpoeder, kaneel, pure chocolade, honing, kokosolie

Bereidingswijze

Verwarm het wafelijzer voor. Klop ondertussen de eieren los in een kom. Giet de melk erbij en voeg geleidelijk de andere ingrediënten toe, behalve de chocolade, honing en kokosolie.

Voor au bain‑marie heb je een pan en een glazen of roestvrijstalen kom nodig die in de pan kan worden geplaatst zonder de bodem te raken. Doe een kleine hoeveelheid water in de pan (zodat straks het water de bodem van de kom niet raakt) en verwarm het water tot het zachtjes kookt. Breek ondertussen de chocolade in stukjes in een kom en voeg de honing en kokosolie toe. Als het water in de pan begint te koken, zet je het vuur laag, plaats je de kom met de chocolade, honing en kokosolie er voorzichtig in en laat je het mengsel, al roerend, boven de hete stoom langzaam smelten.

Giet de gesmolten chocolade in de kom met het beslag. Giet het beslag in het wafelijzer en bak gedurende 3‑4 minuten (afhankelijk van het type wafelijzer).

TIP

Je kunt de gebakken wafels besprenkelen met honing of bestrooien met een beetje erythritol en eventueel nog gar‐ neren met yoghurt, vers fruit en munt.